Ayurvedski životni plan za mršavljenje

Ayurvedic exercise plan for weight loss

plan vježbanjaPravilna prehrana nije jedini ključni sastojak za mršavljenje. Rutina zdravog načina života jednako je bitna za svaki plan mršavljenja. Ove prakse uključuju vježbanje i uspostavljanje dosljedne dnevne rutine kao što je reguliranje naših obrazaca prehrane i spavanja. Stvaranje dnevne rutine neophodno je za mršavljenje jer će pomoći u ravnoteži probave, metabolizma, hormona i emocija. Uključivanje redovitih zdravih praksi samonjege i rutinskog rasporeda bit će vitalni za najučinkovitije rezultate mršavljenja.

1. Započnite s rasporedom zdrave prehrane.

Jedite 3 obroka dnevno uključujući lagani doručak oko 7-8 ujutro; obilan ručak od 11:30 do 12:30; i laganu večeru između 17-18 sati.

Više o zdravoj prehrani za mršavljenje pročitajte ovdje.

2. Započnite zdrav raspored spavanja.

Pravilna rutina spavanja ključna je za održavanje snažnog metabolizma. Preporuča se otići u krevet oko 22-23 sata i probuditi se između 6-630 sati. Izbjegavajte jesti prije spavanja i spavati. Ako se ujutro osjećate omamljeno, to bi trebalo popustiti nakon što se sagore neki toksini i nestane osjećaj težine.

3. Izbjegavajte dnevno spavanje.

Dnevno spavanje (poznato kao drijemanje) dobro je poznati pokretač povećanja Kaphe u sustavu, što dovodi do usporenog metabolizma i debljanja. Ovo posebno vrijedi nakon jela!

4. Idite u brzu šetnju 15 minuta nakon jela.

Ovo je jednostavan i lak način za poticanje probave i ubrzavanje metabolizma kada se izvodi nakon unosa hrane. Ciljajte na barem jednu šetnju svaki dan nakon ručka ili večere (ili oboje!).

5. Krećite se barem 30 minuta- SVAKI DAN!

Najbolje vježbe s malim učinkom uključuju plivanje, 30-minutno vježbanje na eliptičnom vježbanju u teretani, tečaj joge (umjerenog intenziteta i tempa), vožnju bicikla, planinarenje ili dugu brzu šetnju. Odvojite 30 minuta svaki dan za ove jednostavne vježbe i učinit ćete veliku razliku u vašem zdravlju, energiji i samopouzdanju.

6. Znojite se!

Znojenje ili “svjedana” odličan je način za uklanjanje toksina, povećanje cirkulacije i ubrzanje metabolizma. Ako imate pristup suhoj sauni, idite 2-3 puta tjedno na najmanje dvije sesije od 15 minuta. Ako nemate pristup tome, napravite vruću kupku od đumbira i sode bikarbone 2-3 puta tjedno, pazeći da sjedite najmanje 20 minuta ili dok se ne oznojite.

7. Pronađite zdrav odušak za svoje emocije.

Ovo je bitno! Ako ne radimo na emocionalnom faktoru koji je uključen u debljanje i pretilost, nikada se nećemo osloboditi ovog trenda. Ako se usmjeravate prema emocionalnoj prehrani, depresiji, nedostatku motivacije, nedostatku samopouzdanja ili tjeskobi, sve su to uobičajeni uzroci problema s težinom. Počnite primjećivati ​​te emocionalne obrasce i pronađite zdrav odušak za njih. To može biti vođenje dnevnika, meditacija, joga, umjetnička terapija, glazba, pronalaženje pouzdanog terapeuta, razgovor s prijateljem, izlazak u prirodu, šetnja, ležanje u travi ili bilo što što vam se sviđa. Neka ovo postane redoviti dio vaše tjedne rutine!

8. Izvedite snažnu samomasažu cijelog tijela (Abhyanga) s Kapha uljem 1-2 puta svaki tjedan.

To će poboljšati probavu i metabolizam, smanjiti limfnu kongestiju, povećati cirkulaciju i ukloniti toksine. Abhyanga je također dobro poznato sredstvo za balansiranje emocija.

Više o zdravstvenim prednostima masaže Abhyanga uljem pročitajte ovdje.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.