Kapikacchu: pomlađujući tonik za um, mišiće i reproduktivne organe

kapikachu plant image 300x225 1

slika biljke kapikachuKapikacchu (aka Atma Gupta) je veliko sjeme veličine graha koje je najpoznatije po svojoj upotrebi u pomlađivanju živčanog sustava, mišića i reproduktivnog tkiva. Općenito, ova se ayurvedska biljka smatra tonikom za pomlađivanje (rasayana) jer jača mišiće, potiče energiju i povećava seksualnu moć (libido). To je jedna od najboljih opcija za bilo koji seksualni poremećaj uključujući impotenciju, preuranjenu ejakulaciju i nizak libido. Pospješuje plodnost, a korijen se tradicionalno uzimao za one koji su željeli začeti muško čudo. Nedavno je Kapikacchu hvaljen zbog svoje sposobnosti povećanja razine levodope (l-dopa), snažnog prekursora dopamina, što ga čini odličnom opcijom za osobe s Parkinsonovom bolešću, depresijom ili problemima ovisnosti.

Kapikacchu se može uzimati u biljnoj formuli u prahu i često se uzima s gheejem i medom kako bi se povećala njegova pomlađujuća svojstva. Kada se stavi u ljekoviti ghee, moć se dodatno povećava jer ekstrakcija u lipidni oblik omogućuje bolju apsorpciju. Kapikacchu je moćna Vata duda i može se koristiti kod većine poremećaja koji uključuju visoku Vatu. Zbog svoje moći zagrijavanja, mora se koristiti s oprezom ako postoji visoka Pitta i obično bi ga trebali izbjegavati oni s visokom Kapha ili visokim toksinima u sustavu zbog njegovih teških, masnih svojstava. **Pitta i Kapha tipovi mogu koristiti Kapikacchu ako se primjenjuje u uravnoteženoj formuli kako bi se smanjila otežavajuća svojstva.

Ako uzimate Kapikacchu zbog njegove sposobnosti povećanja razine dopamina u mozgu, onda se dodatno preporučuje da ovu biljku uzimate uz Gokshuru, budući da će aktivnost Gokshure koja inhibira MAO povećati učinkovitost l-dope u Kapikacchuu. Stoga, ako uzimate ovu biljku za liječenje bilo kojeg poremećaja živčanog sustava, Parkinsonove bolesti, problema s ovisnošću, niskog libida ili depresije, bitno je da ove dvije biljke uzimate redom; čineći Majja Ghrita i Rasayana Ghee vrlo učinkovitima kod ovih poremećaja.

Kapi Kachu tablica zdravstvenih prednosti

  • Liječi većinu poremećaja živčanog sustava
  • Prirodno povećava razinu dopamina u tijelu
  • Liječi Parkinsonovu bolest
  • Podiže raspoloženje, ublažava depresiju
  • Pomaže u liječenju ovisnosti (hrana, droga, alkohol, itd.)
  • Povećava snagu i energiju
  • Povećava razinu testosterona
  • Liječi seksualnu disfunkciju kao što je nizak libido, preuranjena ejakulacija i impotencija
  • Povećajte plodnost i kod muškaraca i kod žena
  • Korisno kod paralize
  • Koristan kod nesanice i drugih poremećaja spavanja
  • Antispazmodik i karminativ; liječi plinove, grčeve i nadutost
  • Koristan i kod proljeva i kod zatvora
  • Bronhijalni dilatator; koristan kod astme, teškog disanja i nedostatka zraka
  • Pomlađuje, posebno za mišiće, reproduktivni sustav i živčani sustav
  • Liječi većinu Vata Vikara (Vata bolesti)
  • Zateže vaginalne mišiće nakon porođaja ili na neki drugi način (vanjska upotreba, vidi dolje)
  • Pospješuje menstruaciju i korisna je kod amenoreje i hipoamenoreje
  • Povećava intelekt, pamćenje, fokus i koncentraciju
  • Ubija parazite (posebno dlake na sjemenu)

1. Za pomlađivanje mišića:

Pomiješajte Kapikacchu, Ashwagandhu i Balu u jednakim dijelovima i uzmite 1/2 žličice, tri puta dnevno za povećanje snage, mase i ukupnog pomlađivanja mišića. Uzmite ovo ili u 1/2 šalice tople vode; za dodatne prednosti pomlađivanja dodajte 1/2 žličice gheeja i 1/2 žličice meda.

Alternativno, možete uzeti 1 žličicu Rasayana Ghrita (ghee za pomlađivanje) pomiješanu s 1 žličicom meda, jednom ujutro (prvo) i opet između 14-16 sati.

2. Za nizak libido i neplodnost:

Za muškarce: Pomiješajte Ashwagandhu, Gokshuru i Kapikacchu u jednakim dijelovima i uzmite s 1/2 žličice otopljenog gheeja, 2-3 puta dnevno prije jela.

Za žene: Pomiješajte Shatavari, Gokshuru i Kapikacchu u jednakim dijelovima i uzmite s 1/2 žličice otopljenog gheeja, 2-3 puta dnevno prije jela.

I za muškarce i za žene: Uzmite 1 žličicu Rasayana Ghrite (ghee za pomlađivanje) pomiješanu s 1 žličicom meda, jednom ujutro (prvo) i opet između 14-16 sati. Kod slabog libida, preuranjene ejakulacije, impotencije ili suhoće vagine, Rasayana Ghrita se može primjenjivati ​​i lokalno, 3-7 dana u tjednu, ovisno o težini.

3. Za Parkinsonovu bolest, ovisnost, depresiju, Vata neravnotežu i poremećaje živčanog sustava:

Pomiješajte Kapikacchu, Shankapushpi, Ashwagandhu i Gokshuru u jednakim dijelovima i uzmite 1/2 žličice, tri puta dnevno nakon obroka. Pomiješajte ovo u 1/2 šalice tople vode i dodajte 1/2 žličice gheeja (pustite da se rastopi prije nego što popijete).

Alternativno, možete uzeti 1 žličicu Majja Ghrite, dva puta dnevno; jednom ujutro (prva stvar) i opet između 14-16 sati. Rastopite ghee u vrućoj vodi prije uzimanja. U ekstremnim slučajevima, uzmite tri puta dnevno.

4. Za astmu:

Uzmite 1/4 žličice Kapikacchua s 1/4 žličice Trikatu Churna, tri puta dnevno za kronične astmatične probleme. Pomiješajte u 1/2 šalice tople vode i uzmite nakon jela. Inače uzmite istu dozu koliko je potrebno tijekom akutnih napada.

5. Za amenoreju ili oskudnu menstruaciju:

Pomiješajte Shatavari, Vidari i Kapikacchu u jednakim dijelovima i uzmite s 1/2 žličice gheeja, 2-3 puta dnevno prije jela.

Alternativno, možete uzeti 1 žličicu Rasayana Ghrite otopljenu u 1/2 šalice tople vode, jednom ujutro (prvo) i opet između 14-16 sati.

6. Za zatezanje vaginalnih mišića nakon poroda:

Napravite uvarak od Kapikacchu, Shatavari, Gokshura i Bala dodavanjem 1 žlice od svakog u 4 šalice vode. Zakuhajte vodu, zatim uključite vatru i dodajte začinsko bilje. Pokrijte, ostavljajući samo mali otvor kako bi se omogućilo sporo isparavanje. Nakon što se infuzija ukuha do 2 šalice, procijedite bilje pomoću krpe za sir ili papirnatog ručnika. Pustite da se infuzija ohladi, zatim uzmite tampon i namočite ga u izvarak. Natopljeni tampon stavite u vaginu i ostavite 30 minuta. Učinite to 3-7 dana u tjednu, ovisno o težini. **Dodatni dekokt možete staviti u hermetički zatvorenu staklenku i čuvati u hladnjaku za ponovnu upotrebu; no svakako ga malo zagrijte prije nanošenja.

Alternativno ili istovremeno, Rasayana Ghrita se može umasirati na unutarnja vaginalna područja svaku večer prije spavanja. Kao dodatni bonus, možete raditi “kegelove” vježbe nakon nanošenja. To će pomoći apsorpciji ljekovitog gheeja povećanjem protoka krvi lokalnim vježbama.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.