5 učinkovitih biljnih lijekova za zdravo putovanje

herbs for travel

đumbir za putovanjaBiljni lijekovi su obavezni tijekom putovanja kako bi um i tijelo bili u ravnoteži. Tijekom putovanja Vata dosha se često povećava, što dovodi do problema sa spavanjem, zatvora, oslabljenog imuniteta, niske energije, suhoće i tjeskobe. Stoga, ako se unaprijed pripremite s nekim bitnim biljnim lijekovima koji su specifični za smanjenje Vate i sprječavanje ovih uobičajenih problema prilikom putovanja, možete izbjeći smetnje i umjesto toga uživati ​​u svojim putovanjima! Glavni fokus prije i tijekom putovanja trebao bi biti poticanje probave, pomoć u eliminaciji, jačanje imuniteta i opuštanje živaca.

1. Ne zaboravite đumbir!

Budući da probava postaje spora i zaglavljena tijekom putovanja, vrlo je važno dodati začinsko bilje koje će zapaliti probavnu vatru tijekom tog vremena. Možete uzeti đumbir u obliku kapsula, pomiješati prah s medom ili piti čaj od đumbira često tijekom svog putovanja. Posebno je važno uzeti ovo prvog dana putovanja: prije, tijekom i nakon faze prijevoza (tj. leta, vožnje automobilom, itd.).

Kliknite ovdje da biste pročitali više o zdravstvenim prednostima đumbira.

2. Uzmite Triphalu prije spavanja.

Triphala je drevna biljna formula koja je odlična za jačanje probave, čišćenje jetre i krvi, povećanje eliminacije i jačanje imunološkog sustava. Preporučuje se uzimanje ½-1 žličice pomiješane u ½ šalice tople vode. Uzmite ovo svaku večer, oko 30 minuta prije spavanja. Za najbolje rezultate započnite s ovim režimom tjedan dana prije prvog dana putovanja i uzimajte dosljedno do tjedan dana nakon dolaska kući.

3. Tinktura besprijekornog imuniteta.

Dobro je poznato da ste tijekom putovanja izloženi mnogim novim patogenima. Ova povećana izloženost često dolazi u vrijeme kada je imunološki sustav slab zbog svog stresa i kaosa koje putovanje donosi. Ova tinktura je puna najjačih antimikrobnih biljaka za jačanje imuniteta koje vam mogu pomoći da se zaštitite od bolesti tijekom putovanja. Tinkture su prikladan način da nabavite svoje bilje tijekom putovanja, a dolaze u veličini od 2 unce koje se mogu ponijeti u zrakoplov.

4. Tinktura za probavni tonik.

Ova tinktura je puna moćnih biljaka koje pospješuju probavu kako bi se stvari pomaknule u pravom smjeru, dok istovremeno tjera neugodne simptome probavnih smetnji kao što su plinovi i nadutost. Još jednom, tinkture su prikladna metoda uzimanja bilja tijekom putovanja kroz vrijeme. Ovu tinkturu treba uzimati prije svakog obroka, posebno na dan transporta.

5. Dodajte prirodno sredstvo za spavanje svojoj rutini prije spavanja.

Bez obzira na to mijenjate li vremensku zonu ili ne, putovanje često dovodi do laganih, isprekidanih ciklusa spavanja. Loš san tijekom putovanja dodatno povećava Vatu, iscrpljuje imunitet i smanjuje razinu energije. Stoga je sjajna ideja pripremiti se za ovo spakiranjem biljnog lijeka koji se lako uzima, kao što je tinktura za pospješivanje sna, kako biste spriječili ovaj poremećaj.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.