Znate li koja je najbolja ayurvedska superhrana za zdravlje žena?

1687175057 maxresdefault

Znate li za najbolju ayurvedsku superhranu za žensko zdravlje?

Najbolja ayurvedska superhrana za zdravlje ženaZnate li koja je najbolja ayurvedska superhrana za zdravlje žena?

3 glavna razloga za smanjeno aktivno zdravlje žena

  • Pretilost: Fizičke poteškoće, uključujući svijest o tijelu i mentalni pritisak vanjskog izgleda, uz indukciju meda dhatu doshe u unutarnjem tijelu poznatu kao atisthoulya, glavni su uzroci ženske neplodnosti u ayurvedi. Žene s prekomjernom težinom obično pokazuju loše aktivno zdravlje.
  • Upravljanje razinama stresa: Zbog emocionalnih preokreta koji se redovito javljaju tijekom menstrualnog ciklusa, žene obično doživljavaju veću emocionalnu neravnotežu. Tjelesno zdravlje i želje žena izravno su pod utjecajem epizoda čestih promjena raspoloženja zbog hormonalnih vrhunaca. Osoba se treba baviti bilo kojom razonodom ili kreativnom aktivnošću kako bi podigla svoje raspoloženje kako bi smanjila stres i smanjila šanse ženske neplodnosti prema ayurvedi.
  • Nezdrav način života: Loše prehrambene navike mogu uzrokovati toksičnost tijela ili nakupljanje ama doshe, što kontinuirano pogoršava opće zdravlje tijela. Održavanje zdrave prehrane koja uključuje afrodizijačko voće poput bobičastog voća, suho voće koje je bogato eteričnim uljima i sokove od povrća za čišćenje tijela savjetuje se kao ayurvedski lijek za zdravlje žena.

Najbolje ayurvedske biljke za zdravlje žena

Gokšura

Ashwagandha

JOGA POZE ZA POBOLJŠANJE ZDRAVLJA ŽENA

Yoga poze Baddha Konasana

Vezani kut (Baddha Konasana): Poza vezanog kuta, koja se naziva i poza leptira, popularna je joga asana koja koristi tijelu na više načina. Leptir poza jača mišiće u području zdjelice povećavajući protok krvi tamo. Omogućuje ispravljanje kralježnice, istezanje mišića zdjelice i koncentraciju energije u središtu tijela. Fokusiranjem energije duž jednog kanala, stvaranje smirenog i stabilnog mentalnog stanja i eliminacija otrova iz tijela. Butterfly asana, koja pomaže u jačanju mišića u preponama, također se može koristiti za meditaciju.

Joga poze

Poza mosta (Setu Bandhasana): Žene se potiču na izvođenje položaja mosta kako bi poboljšale žensku plodnost u ayurvedi, pružile potporu i ojačale cijelo tijelo, posebno središte. Joga položaji pokrivaju cijeli fizički i mentalni spektar i nisu ograničeni ni na jedan sustav. U smislu mentalnog razvoja, držanje mosta naglašava usklađivanje uma i duše u povoljnom smjeru, povećavajući učinkovitost.

Istražite Female Health Super Foods

Politika privatnosti i kolačića

580b57fcd9996e24bc43c543 4

Otvorite chat

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.