Ajurvedska podrška umu i tijelu

Veleposlanica Banyana, Claire Ragozzino

Kako Ayurveda može podržati vaš jogijski način života? Možda samo lutate u svijet joge ili ste možda duboko ukorijenjeni u jogi. Gdje god da ste na putovanju, Ayurveda ima mnogo toga za ponuditi.

Ayurveda, prevedena kao “znanje o životu”, mnogo je više od “alternativnog” medicinskog sustava. Ukorijenjena u istoj tradiciji kao joga, vedskoj tradiciji, Ayurveda ima za cilj podržati napredno tijelo, um i duh, kako bi olakšala svaki vaš pothvat.

Joga je puno više od vježbanja položaja i tehnika disanja, iako je ovo dobrodošla ulazna točka. Joga je jedna od šest glavnih filozofija vedske tradicije, koja daje leću kroz koju se može promatrati svijet i upravljati njime, što dovodi do prepoznavanja naše istinske božanske prirode, duhovne istine bez obzira na bilo koju određenu religiju. Kako bi se postigla ova istina, Yoga pokušava osvijestiti um kroz određene discipline (kao što su iskrenost, nenasilje, čistoća, itd.); tijelu kroz fizičke položaje; i duhu kroz prakse kao što su koncentracija i meditacija; i s dahom koji često služi kao poveznica između to troje.

U sličnom svjetlu, Ayurveda je također izbor načina života, a ne samo lijek. U procjeni triju dosha (vata, pitta i kapha), Ayurveda može podržati prehranu i način života koji bi bili najpovoljniji za vašu praksu joge. Na prostirci i izvan nje, Ayurveda vam može pomoći razjasniti koje bi poze i prakse najviše podržavale vaš kompleks tijela, uma i duha, te u vašoj potrazi za jedinstvom s vlastitim božanstvom.

Yoga poze imaju vata, pitta i kapha prirodu. Možete pogledati videozapise koji objašnjavaju karakteristike svake vrste vježbe i daju primjere rutina.

Može li vaša vata konstitucija učiniti sirovu hranu neosnovanom za vašu praksu? Može li svakodnevna samomasaža uljem (abhyanga) pomoći u kretanju poza? Može li biljni dodatak kao što je Lung Formula održati nesmetan kanal za protok prane (životne energije kroz dah)?

Dok nastavljate istraživati ​​prirodne veze između ajurvede i joge, nadamo se da ćete dopustiti Banyan Botanicals da vam bude na usluzi u pružanju vrijednih, pouzdanih informacija i visokokvalitetnih, organskih ajurvedskih proizvoda koji se pošteno prodaju i koji su dobiveni iz održivih izvora.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.