Balansiranje Vishama Agnija

Balansiranje Vishama Agnija | Banyan Botanicals

Trgovina neće ispravno raditi u slučaju kada su kolačići onemogućeni.


Ispravljanje vishama agnija uglavnom se odnosi na smirivanje vate i povećanje topline i stabilnosti tijekom života. Budući da je vata najsuptilnija od tri doše, na vishama agni duboko utječe ne samo ono što jedemo, već i način na koji jedemo i kako živimo. Zapravo, vishama agni vrlo dobro reagira na suptilne terapije kao što su pranayama, joga, životne navike koje umiruju vatu i naglasak na dnevnoj rutini. Evo nekoliko prijedloga za jačanje nepravilne probavne vatre.

Dijeta

Životni stil

  • Uspostavite neku rutinu: probudite se, jedite i idite spavati u isto vrijeme iz dana u dan i dajte sve od sebe da slijedite dnevnu rutinu koja umiruje vatu.
  • Svakodnevno vježbajte 5-15 minuta Nadi Shodhana pranayame (izmjenično disanje kroz nosnice) kako biste opustili živčani sustav.
  • Usvojite rutinu vježbi za smirivanje vate:
    • Ne bi trebao biti pretjerano poticajan, već nježan i uzemljujući. Dajte prednost aktivnostima poput hodanja, planinarenja, laganog trčanja, plivanja ili lagane vožnje bicikla.
    • Prakticirajte vata umirujuću jogu ili nekoliko polaganih i svrhovitih Pozdrava Suncu svakog jutra.

Bilje

Ove biljke i formule posebno uravnotežuju vatu.

Balansiranje Tikshna Agnija

Ispravljanje tikshna agnija uglavnom se odnosi na smirivanje pitte i hlađenje, uzemljenje, smirivanje i zadržavanje vatre. Budući da je pitta relativno lagana i suptilna, na tikshna agni ne utječe samo ono što jedemo, već i način na koji jedemo i kako živimo. Zapravo, tikshna agni obično dobro reagira na suptilnije prakse poput pranayame, joge, životnih navika koje umiruju pittu i naglasak na dnevnoj rutini.

Balansiranje Manda Agni

Ispravljanje manda agnija zahtijeva smirivanje kaphe i potpirivanje agnija kako bi se suprotstavili nakupljenoj težini i vlazi. Budući da je kapha najopipljivija od svih dosha, na manda agni duboko utječu grubi utjecaji prehrane i tjelovježbe. Ipak, suptilne terapije poput pranayame, joge i životnih navika koje umiruju kaphu mogu ponuditi značajnu podršku umu i emocionalnim čimbenicima koji tako često pridonose ponašanju koje pogoršava kaphu (pomislite na letargiju, emocionalno jedenje, nedostatak motivacije).

Korištenjem ove stranice prihvaćate korištenje kolačića za poboljšanje iskustva. Više detalja u našim Pravilima privatnosti.

Prihvatiti

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.