Sve što trebate znati o kapima za oči s ricinusovim uljem za sigurnu primjenu i učinkovitu upotrebu

castor oil eye drops

castor oil eye dropsUz sve više i više pojedinaca koji postaju svjesni holističkih i alternativnih tretmana za svoje zdravlje, nije previše iznenađujuće da kapi za oči s ricinusovim uljem probijaju put do “mainstreama”. Zapravo, čini se da ricinusovo ulje u cjelini postaje sve popularnije zbog svoje neograničene upotrebe i zdravstvenih prednosti. Ali prije nego krenete nanositi ricinusovo ulje na oči, važno je dobro se informirati o specifičnim upotrebama ove tvari, zajedno s time kada je najbolje nanositi, kada treba izbjegavati i naravno kako nanositi ulje sigurno.

Pomisao na nanošenje gustog, viskoznog ulja izravno u oči nekim ljudima može zvučati pomalo neobično, pa čak i zastrašujuće. Međutim, kada se koriste ispravno iu pravom kontekstu, kapi za oči s ricinusovim uljem vrlo su sigurne, nježne i učinkovite za širok raspon očnih poremećaja. Imajući ovo na umu, potrebno je obratiti veliku pozornost na to da je ricinusovo ulje koje se koristi 100% organsko, bez heksana i sterilno. Može biti hladno prešano ili ekspeler prešano, jer su to obje mogućnosti za korištenje kao tretman za oči. Uz ovaj visokokvalitetni izvor ricinusovog ulja, htjet ćete ga staviti u sterilnu, staklenu bočicu s kapaljkom u idealnoj veličini od 1-2 unce. Ne preporučam korištenje plastične bočice s kapaljkom ili ponovno korištenje starih boca.

Nakon što ste pronašli visokokvalitetan i pouzdan izvor ricinusovog ulja, tada morate utvrditi je li to učinkovita opcija liječenja za vaš određeni očni poremećaj. Srećom, ricinusovo ulje je toliko svestrano da se često koristi za liječenje gotovo svih poremećaja očiju. Najveći uspjeh koji sam osobno vidio je kod liječenja suhih, crvenih i svrbežnih očiju. Za ovaj problem, njegove ljekovite prednosti često se mogu osjetiti odmah s prvom primjenom. Ricinusovo ulje također može biti vrlo učinkovito u liječenju težih problema kao što je katarakta, ali imajte na umu da se oni smatraju težim i kroničnim poremećajima i stoga će trebati malo više vremena da se primijeti bilo kakva promjena (vremenski okvir će varirati za svaki pojedinac).

Prije nego što krenete dalje, uvijek je važno poslati nježan podsjetnik da su neki od ovih problema s očima ozbiljni i mogu dovesti do gubitka vida ako se ne liječe. Stoga se uvijek preporučuje individualni rad s oftalmologom od povjerenja ako imate ozbiljnije stanje poput katarakte ili glaukoma. Ako je prikladno, kapi za oči ricinusovog ulja mogu biti korisna komplementarna terapija uz alopatsku medicinu.

  • Suhe, svrbežne, nadražene i/ili crvene oči
  • Oči izazvane alergijama
  • Infekcija oka
  • Upala oka
  • Čmičak
  • Konjunktivitis (aka Pink Eye)
  • Subkonjunktivalno krvarenje (slomljene krvne žile u oku)
  • Ožiljno tkivo na oku ili bjeloočnici
  • Katarakta
  • Bore oko očiju
  • Podočnjaci
  • Tanke, suhe ili oskudne trepavice

Baš kao što postoje mnoge upotrebe za kapi za oči od ricinusovog ulja, postoji i pregršt razloga zašto izbjegavati ovaj tretman. Još jednom ovo će biti važno razmatranje pri određivanju jesu li kapi za oko s ricinusovim uljem najbolja opcija za vaše potrebe za njegom očiju.

  • Ako se nakon nanošenja pojavi crvenilo ili iritacija (ricinusovo ulje treba smanjiti crvenilo i iritaciju, a ne stvoriti!)
  • Ako se zamućen vid javlja dugoročno nakon nanošenja; mala količina zamućenja je prirodna neposredno nakon nanošenja, ali ne bi trebala trajati dulje od nekoliko minuta
  • Prije ili tijekom nošenja kontaktnih leća; oni s kontaktima trebaju nanositi ricinusovo ulje samo noću nakon što su kontakti uklonjeni, čekajući najmanje 8-12 sati prije ponovnog umetanja kontakta
  • S bilo kojim ozbiljnim oboljenjem oka, uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije uporabe; ovo je još važnije ako ste prethodno imali operaciju oka ili uzimate lijekove za kapi za oči na recept
  • Neposredno nakon bilo koje operacije oka (obično trebate pričekati najmanje mjesec dana, ali ovo vrijeme može varirati; uvijek se posavjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe!)
  • Izbjegavajte koristiti ricinusovo ulje u isto vrijeme s bilo kojim drugim kapima za oči (uključujući OTC kapi za oči); ako su potrebne druge kapi za oči, neka prođe 8-12 sati između primjene ricinusovog ulja i korištenja drugih kapi za oko; ako se pojavi bilo kakva iritacija čak i nakon ovog produljenog vremenskog razdoblja, ricinusovo ulje treba prekinuti
  • Nemojte prekidati kapi za oči koje ste izdali na recept bez prethodnog savjetovanja s liječnikom

Ako ste pročitali ovaj popis kontraindikacija iznad i još uvijek mislite da kapi za oči od ricinusovog ulja odgovaraju vašim potrebama, onda je sljedeći korak osigurati da kapi za oči stavljate na najsigurniji i najučinkovitiji mogući način.

Prije upotrebe:

  • Prije nanošenja uvijek provjerite jesu li oči čiste, suhe i bez šminke.
  • Ricinusovo ulje se ne smije primjenjivati ​​prije ili tijekom nošenja kontaktnih leća, niti istovremeno s drugim kapima za oči (vidi gore za više detalja).
  • Sterilno, organsko ricinusovo ulje bez heksana treba biti u maloj staklenoj bočici s kapaljkom (također sterilnoj). Treba izbjegavati plastične kapaljke, kao i sve kapaljke koje nisu 100% sterilne.
  • Najbolje vrijeme za nanošenje je prije spavanja. To je zato što je ricinusovo ulje prilično gusto i ostavit će talog nakon nanošenja. Kada se nanosi noću, može se utrljati umjesto brisati. Za ozbiljnije probleme, ovu dozu će možda trebati primijeniti i nakon buđenja.

upute:

1. Lagano zabacite glavu unatrag i nakapajte 1-3 kapi izravno u svako oko, s ciljem da ulje prekrije cijelo oko. Nakon nanošenja, trepnite očima nekoliko puta.

2. Nakon nanošenja, zatvorite oči i nježno umasirajte na i oko oka. Dopustite ulju da prodre i izbjegavajte ispiranje oka.

3. Ako su vanjske oči previše masne, tapkajte komadom čiste maramice kako biste uklonili višak masnoće oko očiju. Preporuča se ostaviti malo ulja da se upije u oko i oko oka.

4. Uvijek pričekajte 8-12 sati prije primjene bilo koje druge kapi za oči ili nošenja kontaktnih leća.

*Za suhe oči, svrbež i crvene oči, slobodno nanesite kapi za oči s ricinusovim uljem po potrebi tijekom napadaja za trenutačno olakšanje.

*Za tretman protiv bora, možete izbjeći stavljanje kapi u oko (osim ako ne želite drugačije) i jednostavno umasirati nekoliko kapi oko oka. Ne uklanjajte ulje nakon nanošenja i dopustite da u potpunosti prodre. Nanesite svaku večer prije spavanja.

Kao i svaka druga tvar, ricinusovo ulje može biti snažan ljekoviti lijek ili neželjeni iritant. Uvijek se morate koristiti odgovarajućim znanjem, smjernicama i istraživanjem kako biste utvrdili jesu li kapi za oči ricinusovog ulja pravi lijek za vaše specifične potrebe. Iako kapi za oči s ricinusovim uljem mogu biti vrlo nježne, sigurne i učinkovite u liječenju širokog spektra očnih poremećaja (i sam ih redovito koristim), mogu izazvati iritaciju kod drugih. U tom smislu, uvijek treba slušati svoje tijelo i ići s onim što im odgovara, a ne s onim što kaže opći popis stanovništva. Uz sve ovo rečeno, vidio sam da kapi za oči od ricinusovog ulja liječe i liječe širok raspon očnih problema iz prve ruke (čak i probleme koje zapadna medicina nije uspjela liječiti). Stoga, sve dok pojedinac koristi odgovarajuće mjere opreza (kao što je gore navedeno), toplo preporučujem da ih isprobate!

*Za ozbiljnije probleme ili prethodne operacije oka, uvijek se treba posavjetovati sa svojim liječnikom prije upotrebe kapi za oči od ricinusovog ulja.

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.