Lijekovi za nepravilno kombiniranje hrane

fruit yogurt

fruit yogurtDakle, moj posljednji članak o smjernicama pravilnog kombiniranja hrane možda je neke ljude malo obeshrabrio. Vjerujte mi, kada sam prvi put saznao za ova “pravila ishrane”, trebalo mi je vremena da prihvatim i mnoga od njih. Možda je moje najveće početno slomljeno srce bilo izbacivanje jogurta iz mojih voćnih frapea. Od tada sam prebolio ovaj gubitak i moram napomenuti da se kao rezultat toga osjećam puno bolje nakon mojih smoothieja!

Unatoč važnosti pravilnog kombiniranja namirnica, odlučio sam dodati ovaj članak iz nekoliko razloga. Prvi je u nadi da se nećete opteretiti svim pravilima kombiniranja hrane, jer ih je zaista mnogo! Drugo je ideja da nitko od nas nije savršen i da nikako ne možemo prakticirati ove smjernice 100% vremena. Osim toga, kako je zabavan život bez povremenog kršenja pravila! Stoga pročitajte i pronađite neke inteligentne načine da se malo poigrate!

  1. Prirodno jaki agni, ili probavna vatra, pomoći će u probavi nepravilnog kombiniranja hrane i smanjiti potencijalno nakupljanje toksičnih tvari.
  1. Povremeno loše kombiniranje hrane neće imati tako štetne učinke u usporedbi s redovitim konzumiranjem te kombinacije.
  1. Umjereno jedenje također će pomoći u održavanju vatre, budući da su preveliki obroci obično teški i opterećuju probavni trakt.
  1. Dodavanje začina i ljekovitog bilja jelu ubrzat će probavu i oslabiti djelovanje nepravilne kombinacije namirnica. Začini koji pospješuju probavu uključuju đumbir, crni papar, kumin, komorač, korijander i sjeme crne gorušice.
  1. Dodavanje gheeja obroku vrlo je korisno za poboljšanje probave.
  1. Zajedničko kuhanje hrane još je jedan dobar način da im pomognete da se “slažu” i smanje efekte nepravilnog kombiniranja.
  1. Cjelokupni probavni proces obično traje oko 5-6 sati da bi se potpuno dovršio i stoga bi obroci trebali biti otprilike u tolikom vremenskom razmaku. To omogućuje probavnoj vatri da se odmori i dat će joj pauzu između obroka omogućujući joj da ostane snažna. Kada netko stalno pase ili jede obroke preblizu jedan drugome, ne samo da je uključeno tipično nepravilno kombiniranje hrane, već agni stalno gori i na kraju će se smanjiti zbog iscrpljenosti i prekomjerne upotrebe.
This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.