Ayurvedski pogled na kombiniranje hrane

fruti and yogurt improper food combination

fruti and yogurt improper food combinationGlavni uzrok većine današnjih bolesti i stanja proizlazi iz slabe probavne vatre i nakupljanja toksina u cijelom tijelu. Među glavnim uzročnicima ovih toksina na vrhu je nepravilno kombiniranje hrane.

Korištenjem smjernica za pravilno kombiniranje hrane, može se početi smanjivati ​​prisutnost ame (toksina) u tijelu dok se uravnotežuje agni (probavna vatra). Tijekom duljeg vremenskog razdoblja, loše kombiniranje hrane ne samo da može dovesti do stvaranja plinova, probavnih smetnji, fermentacije, poremećenog metabolizma i emocionalne neravnoteže, već će na kraju ta praksa početi stvarati staničnu zbrku uzrokujući poremećaj i bolest.

Kliknite ovdje za pdf kopiju ovog grafikona za ispis.

Food combining Guidelines 1 1

Kliknite ovdje za pdf kopiju ovog grafikona za ispis.

Budući da ova načela mogu biti sasvim nova i kontradiktorna navikama prehrane s kojima ste odrasli, morate polagano preurediti um bez pokušaja da odjednom promijenite cijeli životni stil. To može funkcionirati kratko vrijeme, ali na kraju može dovesti do frustracije i ogorčenosti. Stoga Ayurveda preporuča da te promjene radite sporo, ali postojano, promatrajući jednu ili dvije promjene odjednom. Nakon što su ovi ciljevi postignuti, tek tada se prelazi na sljedeći cilj.

Može biti korisno držati tablicu u hladnjaku kako biste vodili računa o smjernicama tijekom kuhanja. Slobodno napravite popis svojih osobnih ciljeva na kojima možda trenutno radite. Iznad svega nemojte postati previše kruti i pod stresom kada niste u mogućnosti savršeno slijediti svaku smjernicu, jer stres bilo koje vrste može izazvati gore posljedice od bilo koje nepravilne kombinacije namirnica!

Nadam se da će vam ovo pomoći u otkrivanju zdrave prehrane za vaše individualne potrebe. Uvijek imajte na umu da ono što radi za jednu osobu ne vrijedi uvijek i za drugu! Slušajte svoje tijelo i pronaći ćete skrivene odgovore…

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.