SMOOTHIE ZA SMANJIVANJE VATA

1687110276 VataSmoothie scaled

VataSmoothieKako bi se održala ravnoteža, preporuča se da Vata pojedinci, svi koji imaju Vata neravnotežu (anksioznost, nesanica, plinovi, nadutost, itd.) i svi tipovi tijela izbjegavaju sirovu, hladnu hranu tijekom hladnijeg razdoblja jeseni i zima. Budući da su smoothieji općenito sirovi i hladni, to znači da se većina smoothieja ne preporučuje u ovo vrijeme. Međutim, s odgovarajućim sastojcima možemo eliminirati te neželjene kvalitete i umjesto toga stvoriti topao, lako probavljiv smoothie koji uzemljuje, njeguje i uravnotežuje Vata tipove, Vata poremećaje i hladnije mjesece.

Slatki krumpir iznimno je nutritivno bogato korijensko povrće koje redovito konzumiraju neka od najzdravijih i najdugovječnijih društava na svijetu. Slatki krumpir kuhan na pari u ovom receptu osigurava vam vitamine A, B i C, mangan, magnezij, bakar, kalij, karotenoide, vlakna i antioksidanse. Uz jaku dozu probiotika i pregršt toplih začina, ovaj smoothie je vrlo koristan za vašu probavu, a također će pospješiti zdravu eliminaciju.

Sveukupno, ovaj ukusni smoothie za smanjenje Vata jača, daje energiju i jača imunitet, a istodobno je umirujući za vaš um i živčani sustav. Može se uzeti za ublažavanje zatvora, smanjenje tjeskobe i smirivanje nemirnog uma. Uz visoku razinu vitamina, antioksidansa i zdravih masnoća, ovaj smoothie odličan je za uljepšavanje tena i jačanje zdravlja očiju, mozga i srca. Ovaj smoothie od slatkog krumpira odlična je opcija za hranjivi doručak ili zdravi međuobrok za Vata tipove (i Pitta također!) ​​tijekom jeseni i zime.

VataSmoothie3

Kliknite ovdje za kopiju ovog recepta za ispis.

  • Doshic učinak: Vata ↓, Pitta ↓, Kapha ↑
    Priprema: 2 šalice
  • Vrijeme pripreme: 5 minuta
  • Vrijeme kuhanja: 10 do 15 minuta

VataSmoothieIngredients

Sastojci

  • 1 1/2 šalice nasjeckanog slatkog krumpira
  • 1 šalica nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 1/4 šalice običnog jogurta ili kefira (domaći je najbolji!)
  • Svježi đumbir (kockica od 1 inča), mljeveni
  • 1 žličica cimeta
  • 1/8 žličice kardamoma
  • 1/8 žličice kurkume
  • 3 stigme šafrana
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 do 3 žličice meda

VataSmoothieTop

Kliknite ovdje za kopiju ovog recepta za ispis.

Upute

1. Stavite košaru na pari u srednju posudu za umak. U tavu ulijte oko 2 inča vode. Za najbolju paru razina vode treba biti točno ispod dna parne košare. Zakuhajte vodu dok počnete sjeckati slatki krumpir.

2. Nasjeckajte batat na male, prilično jednake kockice veličine oko 1/2 inča.

3. Dodajte batat u košaricu na pari i poklopite posudu. Kuhajte na srednjoj vatri 10 do 12 minuta ili dok batat potpuno ne omekša.

4. Dok kuhate krumpir na pari, počnite pripremati preostale sastojke.

5. Dodajte bademovo mlijeko, jogurt, mljeveni đumbir, cimet, kardamom, kurkumu, šafran, vaniliju i med u blender.

6. Nakon što je batat kuhan, dodajte ga u blender.

7. Miješajte na visokoj temperaturi 2 do 4 minute i poslužite.

8. Poslužite toplo s posipanim cimetom po vrhu. Uživajte u ovom smoothieju tijekom jeseni i zime kako biste pomogli probavi, smirili um, uzemljili energiju i uravnotežili Vata.

VataSmoothie

Otkrijte još ljekovitih recepata uz moju 30-minutnu ayurvedsku kuharicu!

Cookbook Cover

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.